Souschef La Provence Driebergen in finale

Geschreven door op 1 oktober 2019

Jelle Horst heeft prima gepresteerd tijdens de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019 in het Candadese Calgary. De souschef van sterrenstaurant La Provence in Driebergen vertegenwoordigde Nederland in de internationale finale. De jury was zeer te spreken over de smaken en de gaarheid van zijn gerechten, al bleek dat niet voldoende voor een plek op het podium.

De 24 finalisten moesten in de finale een voor-, hoofd- en nagerecht serveren met producten uit een black box. ‘Een lastige black box’, aldus de Nederlandse finalist. ‘Snoekbaars, rode gamba’s, liesstuk van het rund, kwartel, squashpompoen, courgette, saskatoon bessen, perzik, honing en beluga linzen. Van alle ingrediënten moest minstens 50 procent van ieder product worden gebruikt. Daarnaast was er nog een assortiment aan producten, waarvan je gebruik mocht maken.’

‘Ik heb me vooral gefocust op de technieken, smaken en gaarheid. Helaas kwam ik in tijdnood. Omdat ik alles persé tijdig wilde meegeven, heb ik de borden niet zo kunnen opmaken als ik had gewild.’
Hoewel Jelle wat twijfels had over zijn optreden, bleek de jury van internationale topkoks heel positief. De smaken en de gaarheid van de producten waren goed. ‘Omdat tijdens de instructies was verteld dat het draaide om smaak, durfde ik zelfs te hopen op een plaats op het podium.’
Dat lukte helaas niet.


Meer om te lezen

Current track

Title

Artist

Background