Tijdelijke afsluiting Koenestraat Amerongen

Geschreven door op 25 februari 2019

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft in overleg met bewoners en bedrijven aan en rondom de Koenestraat in Amerongen een ontwerp opgesteld voor de herinrichting van de Koenestraat. Op maandag 11 maart starten de werkzaamheden aan de Koenestraat en Bergweg in Amerongen.

De gemeente organiseert op maandag 4 maart een informatiebijeenkomst voor bewoners en ondernemers uit Amerongen en Overberg. Daar kunnen geïnteresseerden horen en zien welke werkzaamheden uitgevoerd worden en wat dit voor het verkeer betekent.

Werkzaamheden
Om verkeer af te remmen komen er verkeersplateaus op de kruispunten in de Koenestraat. Verder worden er voorzieningen getroffen om regenwater beter af te voeren en wordt de riolering op bepaalde punten aangepakt/vernieuwd. Er wordt maandag 11 maart gestart met de herinrichting van het kruispunt Koenestraat/Holleweg/Jan van Zutphenweg. Tijdens de werkzaamheden aan dit kruispunt zijn de Koenestraat en Bergweg van en naar Overberg en Scherpenzeel zo’n zes weken helemaal afgesloten voor alle verkeer. Er wordt een omleidingsroute aangegeven.

Fietsers kunnen gebruik maken van een tijdelijk fietspad langs de uit te voeren werkzaamheden aan de Bergweg.

Daarna volgen de werkzaamheden aan de andere kruispunten op de Koenestraat. Het verkeer ondervindt hiervan minder last, omdat de Koenestraat dan wel bereikbaar is via de Holleweg.


Current track

Title

Artist

Background