UHTT maakt kans op unieke ‘Super Promotie’ op bijzondere finale dag Teamcompetitie

Written by on 13 september 2018

Aanstaande zondag staat in Nijmegen het herenteam van het Utrechtse Heuvelrug Triathlon Team (UHTT) aan de start op een bijzondere finaledag van de nationale Triathlon Teamcompetitie. Na reeds vier keer de winst te pakken, kan het kampioenschap de heren bijna niet meer ontgaan. Wanneer het lukt om ook de vijfde keer dit seizoen de wedstrijd als team te winnen, hebben zij recht op ‘Super Promotie’ van de 4e naar de 2e divisie. Een unieke gebeurtenis, die tot nu toe pas twee keer eerder voorkwam.

Triathlon als teamsport is een spannende en dynamische discipline. Iedere wedstrijd starten 26 teams van vier atleten. De eindposities van de snelste drie atleten van ieder team worden bij elkaar opgeteld om tot een teamuitslag te komen. De competitie bestaat uit in totaal vijf wedstrijden met verschillende lengtes en formats.

De wedstrijd van aanstaande zondag in Nijmegen kent een snel en vernieuwend format: de Dubbele Supersprint. Dat betekent voor iedere atleet zo snel mogelijk 300m zwemmen, 7km fietsen, 2km hardlopen, en dan dat alles nog een keer. Deze opzet, in combinatie met de korte afstanden, vraagt om nieuwe tactieken en laat weinig ruimte voor fouten. Spanning gegarandeerd!

Het team van UHTT hoopt op veel steun van het publiek zondag. Voor u een mooie gelegenheid voor een dagje uit wellicht? De hele dag door starten er finales van de verschillende divisies in en rondom de Spiegelwaal in Nijmegen. Het team van UHTT start om 14:30.

Kijk voor meer informatie op http://www.utrechtseheuvelrugtriathlon.nl/competitie/uhtt-maakt-kans-op-unieke-super-promotie-op-bijzondere-finaledag-teamcompetitie/


Current track

Title

Artist

Background