Utrechts Landschap wil zee van bloemen op landgoederen

Geschreven door op 8 oktober 2018

Utrechts Landschap is een actie gestart om geld te werven voor 100.000 nieuwe stinsenbollen met als doel dat de komende jaren de landgoederen (weer) een lappendeken van geuren en kleuren worden. In totaal heeft Utrechts Landschap € 31.000 nodig waarvan al € 25.000 geworven is vanuit vermogensfondsen en giften. De organisatie vraagt inwoners van de provincie Utrecht om een bijdrage om de resterende € 6.000 te realiseren. Voor elke euro die gedoneerd wordt kunnen 5 bollen geplant worden.

Stinsenplanten geven insecten een voedselbron in de voedselarme eerste maanden van het jaar, en zijn een lust voor het oog voor de bezoekers van landgoederen. Om een mooie variatie te creëren is er gekozen voor een aantal verschillende soorten bollen, waaronder de bekende sneeuwklokjes en wilde hyacinten.

In oktober en november gaan de eerste bollen de grond in, waarna ze vanaf het vroege voorjaar te bewonderen zijn op landgoederen als Oostbroek en Beerschoten. Doneren voor dit project kan via www.utrechtslandschap.nl/stinsen.

Utrechts Landschap beschikt over een flink aantal landgoederen en buitenplaatsen. Met name op de Stichtse Lustwarande, op de zuidwestelijke rand van de Utrechtse Heuvelrug van De Bilt tot aan Rhenen. In zeven van die gebieden wil de organisatie de stinsenplanten een flinke boost geven: Kasteelpark Loenersloot, buitenplaats Molenbosch, de landgoederen Oostbroek, Beerschoten, Hoog Beek & Royen, De Breul en Kasteelbos Renswoude.


Meer om te lezen

Current track

Title

Artist

Background