Utrechtse Heuvelrug krijgt subsidie voor aanpak verward gedrag

Geschreven door op 27 juni 2019

De gemeente Utrechtse Heuvelrug ontvangt, samen met de gemeente De Bilt, een subsidie van €241.200 over twee jaar om een nieuwe uitvoeringspraktijk te ontwikkelen in de aanpak van personen met verward gedrag. De subsidie wordt verleend door ZonMw, een organisatie die onderzoek en innovatie op het gebied van gezondheid en zorg stimuleert.

Vorig jaar heeft de gemeente in een overeenkomst samenwerkingsafspraken gemaakt met haar partners: de sociale dorpsteams, politie, huisartsen, woningbouwverenigingen en zorginstellingen. De inwoners moeten op alle vlakken goed geholpen worden en dit moet goed op elkaar afgestemd worden. De gemeente stelt daarbij de leefwereld van inwoners voorop en probeert een stabiele leefsituatie te creëren, zodat escalaties worden voorkomen.

Wethouder Hans Waaldijk: “Maar met alleen samenwerkingsafspraken zijn we er nog niet. De praktijk is weerbarstig en de uitvoeringspraktijk is vaak verbrokkeld. Alle partners zien dat een integrale aanpak nodig is. Werken vanuit kwetsbare mensen zelf, hun leefwereld als uitgangspunt nemen en verantwoordelijkheid nemen om zorgelijke of gevaarlijke situaties op te lossen: dat willen we bereiken.”

Burgemeester Frits Naafs: “Dit project past helemaal binnen de doelstellingen van het Integrale Veiligheidsplan. Dankzij de subsidie van ZonMw en met de inzet van onze samenwerkingspartners kunnen we echte stappen in de praktijk zetten om ook voor onze meest kwetsbare inwoners een veilige en stabiele leefsituatie te realiseren. ”


Current track

Title

Artist

Background