Wildbeheereenheid Kromme Rijn e.o.: wees alert op overstekende reeën

Written by on 10 april 2019

In Nederland zijn er naar schatting 10.000 aanrijdingen met reeën per jaar. Extra veel aanrijdingen vinden plaats na de omzetting van winter- naar zomertijd en vice versa. Dan vallen de verplaatsingen van reeën samen met de ochtend- en avondspits in het verkeer. Wildbeheereenheid Kromme Rijn e.o. roept automobilisten daarom op om extra alert te zijn in de ochtend- en avondspits nu de zomertijd is ingesteld.

Botsing heeft grote impact
De impact van een botsing is altijd groot: zowel voor mens als dier. Dieren raken in veel gevallen zwaar gewond en per jaar komen gemiddeld twee personen om het leven door een aanrijding met wild.

Automobilisten zijn verplicht politie te bellen bij een aanrijding van wild
Automobilisten zijn altijd verplicht om de politie te bellen bij een aanrijding. Die neemt contact op met de Stichting Valwild die op haar beurt een daartoe bevoegde jager / BOA (Buitengewoon Opsporings Ambtenaar) oproept om te assisteren. Met speciaal getrainde honden zoeken zij een aangereden dier op. Zij kunnen besluiten om het dier te schieten en daarmee onnodig lijden te voorkomen.

Ook inventariseren jagers en plaatselijke jagersverenigingen de plekken waar vaak aanrijdingen plaatsvinden. In overleg met andere partijen, waaronder wegbeheerders, wordt geprobeerd de verkeerssituatie te verbeteren of andere passende maatregelen te nemen.

Bron: Wildbeheereenheid Kromme Rijn e.o.


Current track

Title

Artist

Background