Zonnenpanelenveld op RMN-locatie Zeist klaar voor gebruik

Written by on 29 januari 2020

In het kader van verduurzaming heeft Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) zonnepanelen geplaatst op de RMN-locatie in gemeente Zeist. Het nieuwe zonnepanelenveld ligt op het dak van het kantoor op het terrein bij recyclingstation Seysterberg.

Op donderdag 30 januari opent wethouder duurzaamheid Wouter Catsburg om 13.00 uur officieel het zonnepanelenveld met 160 zonnepanelen op de RMN-locatie aan de Zandbergenlaan 2 in Huis ter Heide. Wouter Catsburg, tevens bestuursvoorzitter van RMN: “Investeren in het klimaat is de beste investering die je kunt maken. Zonnepanelen passen perfect in onze ambitie om zo snel mogelijk klimaat- en energieneutraal te zijn.”

Per jaar gebruikt RMN ongeveer 400.000 kWh aan stroom. Deze hoeveelheid is vergelijkbaar met het stroomverbruik van ongeveer 140 huishoudens. De milieudoelstelling van RMN is om in 2025 de helft van het energieverbruik op een duurzame manier op te wekken. Eerder plaatste RMN zonnepanelen op haar locaties in Soest en IJsselstein. Met de toevoeging van het zonnepanelenveld in de gemeente Zeist beschikt RMN nu in totaal over 760 zonnepanelen. RMN verwacht dat dit genoeg is om zelf 40% van de eigen stroombehoefte duurzaam op te wekken.


Current track

Title

Artist

Background